18.6 C
София

Sony иска отлагане на финансовите резултати заради хакерските атаки

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Японският гигант Sony поиска да отложи обявяването на финансовите си резултати за последното тримесечие, тъй като някои основни компютърни системи все още се възстановяват след хакерския удар, нанесен на филмовото подразделение на компанията през декември 2014 г.

„Повечето от финансовите и счетоводните ни приложения, както и много други програми, свързани с критичната информационна инфраструктура на компанията няма да бъдат възстановени и функционални преди началото на февруари“, казва компанията и посочва като причина за това „огромните размери на щетите и объркването“ в резултат на кибератаките.  

В резултат Sony е изпратила официална молба към Агенцията за финансови услуги на Япония, с която моли обявяването на финансовите резултати за последното тримесечие да бъде отложено от 16 февруари за 31 март.

Като междинна мярка, Sony възнамерява да проведе конференция на 4 февруари, в която да даде прогноза за резултатите на базата на наличната до този момент информация.

Първите сигнали за атаката срещу Sony Pictures дойдоха на 24 ноември, когато компютърната мрежа на компанията бе ударена. По-късно се оказа, че пробиват в сигурността е бил значително по-голям и е била открадната лична информация за повече от 47 000 души, сред които шефове и служители на компанията, както и знаменитости.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

HUAWEI MatePad 11 – таблет без конкуренция в своя клас

Таблетите са един от любимите ни продукти за тестване, но отдавна подобно устройство не бе стигало до редакцията ни. Пазарът на този вид технологии...

Подобни новини