Sony и Panasonic обединяват усилия в опит да създадат 300GB оптичен диск

0
28


Sony и Panasonic ще обединят усилия в опит да създадат 300-гигабайтов оптичен диск. Това съобщи по-рано днес Panasonic в специално изявление.

Според сведенията двете компании ще опитат да създадат невероятния диск, които да улесни максимално компютърните потребители при преноса на данни, а премиерата на този тип дискове се очаква някъде в края на 2015-та година. От двете компании твърдят, че основната цел на този продукт ще е да се улеснят професионалните потребителите и особено онези бизнес юзъри, които се нуждаят от място на което да складират голям обем информация.

Сред евентуалните купувачи на такъв тип дискове Sony посочва компаниите от видео индустрията, за които това със сигурност ще е един голям плюс. Сред другите евентуални заинтересовани от 300-гигабайтови дискове биха могли да са и т.нар. „облачни услуги”, които се нуждаят от огромно пространство за складиране на информацията.

„Оптичните дискове са чудесен начин за защита на дадена информация. Те не се влияят от температурата или влажността, времето не им се отразява негативно” споделят от Panasonic. „Не на последно място дисковете позволят и записването на най-различни формати върху тях.”

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за