Sony обмисля сериозно продажбата на своята ТВ стрийминг услуга PlayStation Vue. За това предава The Information, позовавайки се на собствени източници. Ходът на компанията е продиктуван от това, че услугата може да се счита за финансов провал, тъй като от старта ѝ преди четири години досега е привлякла едва половин милион потребители, твърди изданието.

От появата на PlayStation Vue през 2015 досега, Sony повиши абонаментната такса за услугата три пъти, за последно – миналото лято – с 50 долара. Самата компания е сред приоритетите на маркетинговия отдел на Sony, което сочи, че самите те не гледат на нея, като продукт, в който си струва да се отделят ресурси.

Според The Information, Sony са влезли в контакт с Bank of America Merrill Lynch за евентуалната продажба на Vue, търсейки цена от „няколко милиона“, твърди медията. Продажбата е част от по-мащабна стратегия, която цели разтоварването на бюджета на компанията от бизнеси на Sony, които не се представят задоволително с цел оптимизация на процесите и разходите. Компанията даже е отправила конкретно предложение към FuboTV, които обаче са заявили, че не проявяват интерес към придобиването на услугата.

PlayStation Vue беше анонсирана през 2014, като ТВ стрийминг услуга с големи амбиции на един все още стартиращ по това време пазар. Услугата стартира официално през 2015 с общо 75 канала от водещи от водещи телевизии.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за