Sony опитва да закупи база на производителя на процесори Renesas

0
37


Sony
опитва да се сдобие със сграда на японския производител на процесори Renesas, гласят сведенията на Wall Street Journal. Според информацията японският технологичен гигант дори вече е започнал преговори по придобиването на съоръжението, но преди да отправят официална оферта от Sony са се поинтересували дали биха могли да променят по някакъв начин продукцията от LSI чипове в CMOS сензори.

В последните няколко години Renesas Electronics се сблъсква с всевъзможни проблеми и със сигурност компанията ще направи всичко възможно да се сдобие с парите, които от Sony са готови да дадат за съоръжението. Малко по-рано през годината японският производител на процесори обяви намерението си да закрие част от заводите си в Япония, а офертата от Sony при всички положения няма да бъде пренебрегната.

Смята се, че производителят на PlayStation ще провери дали може да преобразува съоръжението в завод за производство на CMOS матрици и едва тогава да закупи сградата. Експертите посочват, че чрез нея Sony най-вероятно ще опитва да продава сензори на различни производители на смартфони и камери в цял свят, както и да включва сензорите в своите собствени продукти.

Очаква се коментар от Sony.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари