Sony подготвя музикалната услуга Mora Qualitas за аудиофили

1
192

Sony и Rhapsody подготвят специална онлайн услуга с много високо качество на звука, подходяща за аудиофили и за любителите на качествена музика. Услугата се нарича Mora Qualitas и в началото на 2019 година ще бъде бъде стартирана първоначално в Япония.

Абонаментът за Mora Qualitas струва 1980 японски йени месечно или приблизително $17,5. За тази сума потребителят получава достъп до огромния каталог на Rhapsody с музикални изпълнения. Всички записи са с FLAC формат, честота на дискретизация 96 KHz и 24-битово квантуване.

Япония не е избрана случайно за първата страна, където да бъде стартирана Mora Qualitas. В тази страна все още са много популярни продажбите на музика върху физически носители. През 2017 година 72% от японския музикален пазар бе образуван от продажбите на музика на винилови грамофонни плочи и компактдискове. Sony и Rhapsody ще се опитат да убедят меломаните, че по-бързо, по-евтино и по-лесно е да се намери любимия изпълнител или сингъл в Mora Qualitas. В същото време, качеството на звука е дори по-добро от някои CD.

Първоначално Mora Qualitas ще може да се слуша само с компютри, а сега се подготвят и съответните мобилни приложения. Новата услуга ще бъде предложена и в други държави.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ronsim
ronsim

„Първоначално Mora Qualitas ще може да се слуша само с компютри, а сега се подготвят и съответните мобилни приложения.“
Дори китайските веб магазини Продават преносими устройства които работят с този формат (и не само).
В Плей сторе има доста приложения работещи с FLAC.Мога да ви препоръчам PowerAmp от който съм Много доволен.(http://powerampapp.com/)