Sony представи новите си впечатляващи продукти на брега на река Дунав

0
6842
Sony даде възможност на журналисти от различни държави от Централна и Източна Европа да се запознаят с най-новите устройства и технологии от разнообразни продуктови линии и категории в прекрасната столица на Унгария

OLED телевизори, 360 Reality Audio, Glass Sound Speaker и най-висок клас устройства за цифрови изображения са само част от новите продукти, представени по време на CES 2019 в Лас Вегас. На 21 февруари 2019 г., за първи път в региона на Централна Европа, Sony показа най-новите устройства и технологии от разнообразни продуктови линии и категории.

 

Качество на картината от най-висок клас

По време на събитието Sony представи новите водещи BRAVIA MASTER 4K HDR OLED телевизори (77 ”/ 65” / 55 ”) от серията AG9, които – монтирани на стена – стоят близо два пъти по-близо до нея в сравнение с предходни модели и се вписват елегантно във всяка среда.

Наред с процесора за обработка на изображенията X1 Ultimate, серията разполага с уникалната технология Pixel Contrast Booster, която достоверно възпроизвежда всички цветове – от най-дълбоко черно до най-ярките тонове със зашеметяващ реализъм, както и с технологията Acoustic Surface Audio+, която осигурява пълно потапяне в звука, идващ от целия екран, предлагайки на зрителите нови вълнуващи изживявания с картина и звук, съчетани в перфектна хармония.

В допълнение, режимът TV Centre Speaker може да превърне телевизора в централен високоговорител като част от наличната система за домашно кино. Моделът също е съвместим с най-новия аудио формат Dolby Atmos.

За да задоволят нуждите на всеки потребител, телевизорите от серията BRAVIA MASTER разполагат с Netflix Calibrated режим, който пресъздава прецизно творческата визия на създателите на съдържание на екрана на телевизора и позволява на зрителите да се наслаждават на голямо разнообразие от развлечения от Netflix. Освен това, тези телевизори са част от програмата за сертифициране IMAX Enhanced, която е резултат от сътрудничеството между инженерите на Sony заедно с IMAX, DTS® и създателите на съдържание.

 Качество като на кино в уюта на вашия хол

За онези, които искат да се наслаждават на съраунд звук като на кино, както и най-добрата 4K картина, Sony представи новите саундбарове HT-X8500 и HT-S350 заедно с новия 4K Ultra HD Blu-ray™ плейър UBP-X800M2. Благодарение на уникалните технологии на Sony за цифрова обработка на сигнала като Vertical Surround Engine, X8500 може да възпроизведе до 7.1.2-канален съраунд звук, без да се налага използването на допълнителни високоговорители. Вграденият двоен събуфер осигурява дълбок басов звук, а при включен режим „Кино“ – един от седемте оптимизирани режима на звука, всеки филм може да бъде гледан по най-добрия начин.

С мощност на звука от 320 W, новият саундбар HT-S350 предлага впечатляващ съраунд и дълбок, мощен бас благодарение на безжичния си събуфер. Уникалната и подобрена технология на Sony – S-Force PRO Front Surround, заедно с 5.1-каналната поддръжка за декодиране, предлага по-широко, по-обгръщащо и точно усещане за съраунд звук. Саундбарът се свързва към телевизор чрез HDMI ARC за лесно дистанционно управление.

Възможно е и свързване чрез BLUETOOTH, както при X8500.X800M2 поддържа 4K Ultra-HD Blu-ray възпроизвеждане и HDR формати, включително HDR10, Dolby Vision и Hybrid Log Gamma, за да осигури зашеметяващо качество на картината в домашна среда. С X800M2 е възможно и преобразуване на изображенията до 4K качество, за да можгат потребителите да се наслаждават на изключително детайлна картина, дори когато тя не е с 4K качество. Новият X800M2 също поддържа най-новите и най-висококачествени аудио формати, включително Hi-Res Audio. С X8500 и X800M2 може да се постигне най-доброто кино изживяване в домашни условия благодарение на технологиите Dolby Atmos и DTS: X.

Кристално чист Hi-Res Audio звук, който изпълва пространството

За любителите на най-добрия звук и дизайн Sony представи Glass Sound Speaker LSPX-S2, минималистичен и елегантен преносим домашен високоговорител, който използва своя дизайн, за да възпроизвежда зашеметяващо качество на звука. Автентичният, кристално чист звук може да изпълни всеки ъгъл на стаята, благодарение на уникалната технология Advanced Vertical Drive на Sony, която позволява на високоговорителя да репродуцира 360-градусов звук. При докосване, корпусът на високоговорителя от органично стъкло започва да излъчва вибрации, които разпространяват звука вертикално на 360 градуса. Високочестотният високоговорител с тръба от органично стъкло е с по-широка повърхност от обикновените такива за кристален звук и минимална загуба на силата. Освен това, той е съвместим с Hi-Res Audio, позволявайки потребителите да се наслаждават на музиката така, както авторът й би желал.

Топлия звук на винила оживява дома ви

За да пресъздаде перфектното изживяване от класическия звук на виниловите плочи, Sony представи новия PS-LX310B, който предава звука от винила към всеки безжичен високоговорител, саундбар или слушалки с вграден BLUETOOTH® предавател, което осигурява пълна свобода на слушане. Сдвояването на устройството е изключително лесно с помощта на специалния бутон BLUETOOTH®, а благодарение на функцията за пълно автоматично възпроизвеждане, когато бъде натиснат бутона за възпроизвеждане, музиката стартира незабавно от последното сдвоено устройство. Освен това, за тези, които предпочитат кабелна връзка, грамофонът също има аудио кабел.

LX310BT позволява избор на различен коефициент на усилване. Това осигурява широка съвместимост на винила, когато се използват различни системи за възпроизвеждане и BLUETOOTH® връзки за регулиране на силата на звука. Има и вграден фоно предусилвател, който може да бъде избран за използване с усилватели, предлагащи само линейно свързване.

 Нови начини за слушане на музика с 360 Reality Audio

За почитателите на най-добрия звук, Sony въвежда ново ниво на музикално изживяване с 360 Reality Audio, което създава „звукови полета“, които правят слушателите да се чувстват така, сякаш са потопени в звук от всички посоки. То осигурява на потребителите нови начини да се наслаждават на музиката, като към богатото качество на звука, създадено от High Resolution Audio (Hi-Res) се добавя и превъзходната аудио функционалност от високо оценената технология на Sony за шумопотискане.

360 Reality Audio се реализира чрез обектно-базирана пространствена аудио технология. Тя може да добави пространствена информация за разстояние и ъгъл към източници на звук като солови и хорови изпълнения, инструментали и други, за да създаде триизмерно звуково поле. Различните звуци и музикални елементи могат да се прожектират навсякъде в 360-градусовото пространство около слушателя. Това създава богато и завладяващо музикално изживяване, което кара слушателя да се чувства като на концерт на живо. Съвместимото съдържание ще бъде произведено в сътрудничество с големи звукозаписни компании и се очаква да стане достъпно чрез услуги за разпространение на музика.

Всяко празненство ще бъде незабравимо с помощта на новите високоговорители с висока мощност

Новите продукти от High Power Audio линията на Sony – MHC-V82D, MHC-V72D, MHC-V42D, MHC-V02 и вълнуващия нов високоговорител за партита на открито GTK-PG10, предлагат мощен 360-градусов звук и 360-градусови светлинни ефекти за перфектното парти изживяване.

Новата гама включва аудиосистеми с висока мощност, способни да изпълват дори големи пространства, благодарение на 360-градусовия звук и новия Jet Bass Booster. Jet Bass Booster, който се предлага във V82D, V72D, V42D и V02, създава ясни и дълбоки баси, които изпълват пространството благодарение на внимателно проектираната форма на каналите на високоговорителите. Това означава, че скоростта на въздуха е по-бърза и басът се възпроизвежда по-надалеч с още по-голямо въздействие.

С 360-градусовия звук на V82D и V72D потребителите могат да се насладят на великолепно аудио изживяване. Всеки високоговорител е проектиран със задни пищялки, ъглови високоговорители и широк звуков генератор, така че всеки да може да се наслаждава на едно и също звуково преживяване из целия дансинг.

Режимът LIVE SOUND на Sony вече също е наличен във V82D, V72D и V42D, за да могат да пресъздават спомени от концерти на живо на любими изпълнители. Този режим осигурява по-широка звукова сцена благодарение на технологията Digital Signal Processing, която произвежда триизмерен звук, който поставя слушателя в сърцето на музиката.

Перфектното парти с мощен звук

XB22 и XB32 предлагат дълбок и енергичен бас звук с помощта на популярната технология EXTRA BASS™ на Sony. Те разполагат с две пасивни мембрани, които работят заедно с два високоговорителя с пълен обхват, за да подобрят нискочестотните звуци и да дадат тласък на баса, въпреки компактния размер. XB12 пък използва единична пасивна мембрана, за да постигне подобен ефект.

Широкото тяло и големите буфери на XB72 създават по-силен бас и разширяват звуковото поле за мощен звук.

С режима LIVE SOUND, който вече е наличен в XB22, XB32 и XB72, потребителите могат да се насладят на триизмерно музикално изживяване като на концерт на живо. Режимът LIVE SOUND разпръсва звука на по-голяма площ, използвайки наклонените под ъгъл високоговорители и технологията Digital Signal Processing (DSP), която създава триизмерно звуково изживяване за усещане на музикален фестивал. Продуктовата серия е подходяща за любителите на хип-хоп, денс и рап музика, които поставят баса в сърцето на своите музикални предпочитания.

Улови изключителните моменти с Sony

Sony показа пълноформатните безогледални серии фотоапарати α9 и α7, които предоставят възможности за нови визуални експерименти в отговор на разнообразните творчески търсения на фотографи и създатели на филми, наред с пълна гама от специално създадени безогледални обективи, включително G Master™.

Само с един обектив (E-байонет), потребителите могат да покрият широк набор от фотоапарати и видеокамери, като паралелно с това Sony разширява своите продуктови линии, които могат да работят с богат спектър от специално създадени обективи. Показани бяха цифров фотоапарат α със сменяеми обективи (съвместим с обективи с E-байонет, които поддържат пълноформатни и APS-C size сензори за изображения), XDCAM™ memory видео камера и професионалната кинокамера CineAlta VENICE.

Освен това, Sony представи и най-новия си безогледален фотоапарат α6400 с “Real-time Eye Autofocus”, “Real-time Tracking” и най-бързия автофокус в света. Фотоапаратът α6400 предлага множество от най-напредналите технологии на Sony от популярната им серия пълноформатни фотоапарати, събрани в компактно и леко тяло.

Той впечатлява с най-бързата в света скорост на фокусиране от 0.02 секунди, както и с нововъведените високотехнологични функции  ‘Real-time Eye AF’ и ‘Real-time Tracking’. Освен това разполага с високоскоростно заснемане при 11 кадъра в секунда с AF/AE проследяване; ново поколение BIONZ X процесор за обработка на изображения, гарантиращ отлично качество на кадрите; 4K видео заснемане; 180-градусов напълно завъртащ се LCD сензорен екран и много други, което го прави най-доброто средство за снимане за всички типове създатели на фото и видео съдържание – от професионалисти до любители влогъри.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари