Вече повече от година сме свидетели на нещо съвсем неочаквано: Sony пуска свои ексклузиви за персонални компютри. Игрите на Quantic Dream, Horizon: Zero Dawn, Death Strandig (играта беше обявена в началото като ексклузив), Uncharted, а за последно и God of War. Самите PlayStation макар и да декларираха интерес да публикуват игри, които са излезли единствено за PlayStation за PC, те подчертаха, че това ще е внимателно изготвен процес. Скорошна новина демонстрира сериозността на компанията по въпроса. VGC предава, че PlayStation са регистрирали марката PlayStation PC и сега именно те се водят издател на God of War, Days Gone и Horizon:Zero Dawn. Оказва се, че търговската марка е била регистрирана още през април тази година.

За сериозните си намерения PlayStation подсказа по-рано тази година, когато обявиха придобиването на Nixxes Sioftware. Студиото е известно с успешното пренасяне на видеоигрови заглавия от една платформа към друга. Те работят с Eidos и Crystal Dynamics по пренасянето на Deus Ex: Mankind Divided и Shadow of the Tomb Raider за PC, както и Rise of the Tomb Raider за PS3, PS4, Xbox One и PC.

Наскоро стана ясно и новината, че God of War ще се появи за Windows, но работата по пренасянето на играта за персонални компютри няма да се осъществява от Sony или Nixxes, а от Jetpack Interactive.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари