8.3 C
София

Sony предупреди медиите да не публикуват изтекла след хакването информация

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Две седмици след като компютрите на Sony Pictures бяха хакната и от тях бяха откраднати вътрешни документи и кореспонденция, Sony официално изпрати поредица от писма до медии, в които настоява те незабавно да спрат да публикуват личната информация, която е „открадната“.

Първата партида писма е изпратена вчера от адвоката Дейвид Бойс, който представлява Sony Pictures, а сред медиите, които са ги получили са The New York Times, Gawker и известният технологичен сайт Re/code.

„Sony Pictures не дава разрешение да копирате, разпространявате, публикувате, качвате в интернет или използвате по какъвто и да било начин откраднатата информация и настоява за съдействието ви при унищожаването на тези материали“, се казва в официалното писмо.

„Ако не изпълните условията, Sony Pictures няма да има друг избор, освен да ви държи отговорни за всички щети или загуби, които могат да възникнат в резултат на разпространението на тези материали“, заплашително твърди още писмото.

Реакцията на Sony идва в светлината на ново изказване на хакерите, които обещаха голям „Коледен дар“, очевидно под формата на още интересни разкрития.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини