Sony предупреди медиите да не публикуват изтекла след хакването информация

0
5

Две седмици след като компютрите на Sony Pictures бяха хакната и от тях бяха откраднати вътрешни документи и кореспонденция, Sony официално изпрати поредица от писма до медии, в които настоява те незабавно да спрат да публикуват личната информация, която е „открадната“.

Първата партида писма е изпратена вчера от адвоката Дейвид Бойс, който представлява Sony Pictures, а сред медиите, които са ги получили са The New York Times, Gawker и известният технологичен сайт Re/code.

„Sony Pictures не дава разрешение да копирате, разпространявате, публикувате, качвате в интернет или използвате по какъвто и да било начин откраднатата информация и настоява за съдействието ви при унищожаването на тези материали“, се казва в официалното писмо.

„Ако не изпълните условията, Sony Pictures няма да има друг избор, освен да ви държи отговорни за всички щети или загуби, които могат да възникнат в резултат на разпространението на тези материали“, заплашително твърди още писмото.

Реакцията на Sony идва в светлината на ново изказване на хакерите, които обещаха голям „Коледен дар“, очевидно под формата на още интересни разкрития.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за