Sony предупреди медиите да не публикуват изтекла след хакването информация

0
0

Две седмици след като компютрите на Sony Pictures бяха хакната и от тях бяха откраднати вътрешни документи и кореспонденция, Sony официално изпрати поредица от писма до медии, в които настоява те незабавно да спрат да публикуват личната информация, която е „открадната“.

Първата партида писма е изпратена вчера от адвоката Дейвид Бойс, който представлява Sony Pictures, а сред медиите, които са ги получили са The New York Times, Gawker и известният технологичен сайт Re/code.

„Sony Pictures не дава разрешение да копирате, разпространявате, публикувате, качвате в интернет или използвате по какъвто и да било начин откраднатата информация и настоява за съдействието ви при унищожаването на тези материали“, се казва в официалното писмо.

„Ако не изпълните условията, Sony Pictures няма да има друг избор, освен да ви държи отговорни за всички щети или загуби, които могат да възникнат в резултат на разпространението на тези материали“, заплашително твърди още писмото.

Реакцията на Sony идва в светлината на ново изказване на хакерите, които обещаха голям „Коледен дар“, очевидно под формата на още интересни разкрития.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за