Sony продават сградата си в Ню Йорк

0
52

Sony обявиха за продан сградата си на Мадисън Авеню в Ню Йорк. 37-етажната сграда сега си търси бъдещ собственик, който да може да отдели $1,1 милиарда. Президентът на Sony Северна Америка Никол Селигман нарече решението „своевременен и логичен стратегически ход“ предвид настоящата икономическа обстановка и положението на бизнеса с недвижими имоти.

Анализаторите очакваха подобен ход от страна на японската компания, която от няколко години насам се мъчи да се справи с растящата конкуренция и все по-ниските продажби на телевизори. Освен, че ще разпродаде няколко от обектите си по цял свят, Sony ще съкратят общо 10 хиляди работни места. Говори се дори, че компанията планира да продаде сградата си в Токио на цена от $1-$1.5 милиарда.

От продажбата на сградата на Мадисън Авеню Sony ще получат $770 милиона. Останалите ще отидат за плащане на данъци. Американските медии обаче подчертаха, че някои от отделите на Sony ще продължат да използват офисите си в същата сграда поне още няколко години. Това са отделите Sony Music Entertainment, Sony/ATV Music Publishing, Sony Pictures Entertainment и още няколко други.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари