Sony пуска първите 4K Ultra HD Blu-ray дискове през пролетта

0
67

Първите 4K Ultra HD Blu-ray дискове от Sony ще бъдат пуснати през пролетта на 2016 г., обяви японската компания.

По този начин, въпреки че премиерата е достатъчно близо, тя няма да спази поставената от Blu-ray Disc Association прогноза за пускане до края на годината.

Все пак, за утешение на почитателите на домашното кино, Sony обяви и първите заглавия, които ще се възползват от новия формат. Това са The Amazing Spider-Man 2, Hancock и Chappie, както и The Smurfs 2. Шантавата комедия Pineapple Express с Джеймс Франко и Сет Роугън също е част от списъка, което изглежда странен избор предвид, че визията и специалните ефекти на филма никога не са били неговата най-рекламирана страна.

Други заглавия, които се подготвят за 4К премиера у дома са класически филми като Taxi Driver, Ghostbusters, Crouching Tiger Hidden Dragon, The Bridge on the River Kwai и Leon, но тяхната премиера ще бъде на по-късен етап.

Sony потвърди още, че новите 4K Ultra HD версии ще поддържат HDR и „аудио формат от следващо поколение“. Анонсът идва точно десет години, след като мултимедийният гигант пусна своя първи Blu-ray филм.

Друга филмова компания, която подготвя своя 4K Blu-ray каталог е Twentieth Century Fox, която потвърди заглавия като X-Men: Days of Future Past, Life of Pi и Fantastic Four.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари