Sony разработва очила със субтитри и помощни материали

0
20

Компанията Sony работи над нови очила, които ще разнообразят процеса на гледане на филми от съвременния зрител. Експерименталната разработка се отличава от станалите вече обичайни 3D очила. Целта на новия продукт е да дава допълнителна информация на зрителя по време на гледането на избрания от него филм – субтитри, допълнителна информация за актьорите или превод на филма на друг език.

Идеята за разработката се родила в британското подразделение на компанията Sony. Първите тестове на очилата също ще се проведат там. Според разработчиците, зрителите могат да се съберат пред екрана и едновременно да гледат един и същ филм на един и същ екран, но тези от тях, които ще носят очилата, ще могат да виждат спомагателните материали, а онези, които не носят новия продукт, ще виждат само обикновена картина.

От компанията заявяват, че в момента водят преговори с производителите на съдържание за добавяне към материалите на специални текстови пътечки, предназначени за новите очила. От Sony отбелязват, че новите очила могат да бъдат не само безполезна играчка за разглезените от и без това огромния обем разнообразно съдържание потребители, но и истински помощник за зрителите със слухови проблеми.

Очаква се ограничена партида очила да бъде на разположение за тестване в началото на следващата година.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за