Sony разработва PSP телефон

0
22

Технологичната компания Sony реши да навлезе по-дълбоко в сферата където действа Apple и обяви, че в момента разработва PSP телефон. Пълното име на умното устройство ще бъде PlayStation Portable Phone. Възможно е компанията да разработва и собствен аналог на ябълковия iPad. Информацията е от The Wall Street Journal.

Слуховете за новия телефон на Sony се носеха отдавна и той се беше превърнал в почти митично устройство, по подобие на дългоочаквания Microsoft Zune phone. Според източниците на The Wall Street Journal, новият PSP телефон ще бъде част от амбициите на Sony да се запълнят дупките в асортимента на компанията. Смартфонът ще задоволи нуждите на хората, които искат да могат само с едно устройство да играят игри, да ползват мултимедийното съдържание на PlayStation Network и да провеждат телефонни разговори.

До момента интеграцията на различни устройства и услуги не беше от силните страни на Sony, за разлика от добре организираната екосистема на Apple. Вътрешната информация, която изтичаше от Sony сочеше, че компанията не иска да позволи на джойнт венчъра си Sony Ericsson да има нещо общо с марката PlayStation, но явно това се е променило.

Идеята на PSP смартфона ще бъде да събере нишките на различните услуги на Sony и да ги предложи в един продукт с много функции. По всичко личи, че Sony са тръгнали по стъпките на Apple. Остава само да видим докъде ще стигнат.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари