Sony стъпва в Метавселената със системата за проследяване на движението „Mocopi“

0
186

Устройството имитира движенията на тялото ви върху аватар на метавселената.

Sony пусна интересен продукт, наречен Mocopi, състоящ се от шест ленти за проследяване на движението, носени на ръцете, краката, гърба и главата. Целта е да позволи да проследявате тялото, за да създавате видеоклипове или да управлявате аватари в реално време с приложения за метавселена като VRChat. Той дори предлага SDK, който ви позволява да импортирате данни за движение в приложения за 3D анимация.

Шестте цветно кодирани, леки сензори за движение на Mocopi използват „патентована технология и смартфон“ със специално приложение, според Sony.

„Обикновено видео продукциите, използващи улавяне на движение, изискват специално оборудване и оператори. Сега чрез използване на нашия патентован алгоритъм, „Mocopi“, може да се реализира високоточно измерване на движение с малък брой сензори, освобождавайки YouTuber и създатели, участващи в създаването на филми и анимации, от ограниченията на времето и мястото.“

пише Sony.

На 15 декември Sony ще предостави комплект за разработка на софтуер (SDK), който свързва данните за улавяне на движение с услугите на metaverse, заедно с платформата за разработка в реално време Unity и приложението MotionBuilder за анимация/mocap на Autodesk .

„Този ​​SDK разширява използването на данни за проследяване на цялото тяло, като по този начин улеснява разработването на нови услуги в области като метавселената и фитнеса.“

Това е амбициозен продукт, насочен не само към хора, интересуващи се от метавселената, но и към професионалисти в анимацията, и режисьори. Sony отбелязва, че можете да използвате съществуващи VRM аватари и да експортирате записани видеоклипове във формат MP4, при условие че имате устройство с iOS 15.7.1 или Android 11.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари