Sony с глоба от 250 хиляди лири във Великобритания

0
50

Британска правителствена агенция наложи на Sony глоба в размер на 250 хиляди лири. Агенцията обвинява японската компания в това, че не е направила достатъчно, за да защити личните данни на клиентите си. Обвинението касае най-вече хакването на PlayStation Network през април 2011 година – инцидент, който британските власти твърдят, че е можел да бъде предотвратен.

Според агенцията, мерките за сигурност на Sony „просто не са били достатъчно добри“. Японската компания разполагала с технологиите нужни за защитата на клиентите им, но просто не я използвала както трябва. Ето защо, трябвало да получи „наказание“ заради „сериозната си грешка“. Sony едва ли биха пострадали много като платят 250 хиляди лири, но пък петното от обществената критика няма да се премахне само с една глоба.

Така или иначе, от японската компания засега нямат намерение да плащат. От европейския им клон заявиха, че ще обжалват решението на агенцията. Sony се съгласиха, че замесените в атаката хакери са получили достъп до личните данни на потребителите на PSN, но отричат тези данни да са били използвани за конкретни цели.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари