Sony с печалба от над 2 милиарда долара от продадени PlayStation 5 към момента

1
717

Както Sony, така и Microsoft излязоха на пазара на производство на конзоли за игри от следващо поколение и продажбите досега са впечатляващи.

Според данни, изследвани от Trading Platform UK, към 22 февруари 2021 г. Sony е продала 5,21 милиона конзоли PlayStation 5 в глобален мащаб от пускането на пазара досега. Предвид, че всяка конзола се продава за около 499,99 щатски долара, това означава, че предварителната оценка на приходите е 2,6 милиарда щатски долара. Според други източници, от пускането на пазара, вече са продадени около 3,51 милиона бройки от Xbox Series X/ S в световен мащаб, което ще рече, че предварителната оценка на приходите от продажбите се равнява на 1,75 милиарда щатски долара.

Що се отнася до продажбите по географски региони, PS5 е продала 2,47 милиона конзоли в Северна Америка, докато в същия регион са продадени 1,98 милиона от Xbox Series X/S. В Европа са продадени 1,73 милиона PS5 конзоли, докато продажбите на Xbox Series X/ S са 1,05 милиона.

Продажбите отразяват интереса към възможностите на конзолите от следващо поколение

Конзолите изпълниха обещанието за производителност от следващо поколение с подобрена графика и производителност с ексклузивни заглавия на игри, които не могат да бъдат намерени на други конкурентни платформи. Въпреки това Sony изглежда печели, когато става въпрос за продажба на конзоли от следващо поколение.

Като цяло продажбите на двете нови конзоли показват въздействието на коронавирусната пандемия върху гейминг сектора. По време на пандемията повечето хора прекарват повече време на закрито поради мерките за престой у дома, наложени по целия свят. Това остави игрите като една от възможностите за прекарване на свободното време. Забележително е, че и двете конзоли бяха представени, когато повечето части в Европа и Северна Америка бяха блокирани поради втора вълна от здравната криза. Не е ясно как биха се осъществили продажбите при нормални обстоятелства.

Северна Америка е водеща по брой продажби от пускането на конзолите в региона. Например PS5 беше представена за първи път в Северна Америка, Япония, Австралия, Нова Зеландия, Сингапур и Южна Корея. Заедно с изключителните предварителни поръчки, конзолата е и с впечатляващи нормални продажби в региона.

Ограничения на предлагането, оказващи влияние върху продажбите

Продажбите биха могли да бъдат по-високи, като се има предвид, че повечето търговци на дребно прибягват до продажба на конзоли онлайн поради пандемията, която повлияла на производството и предлагането. Търсенето на двете конзоли обаче остава високо и потребителите често се затрудняват да намерят наличности на склад, като предлагането продължава да бъде ограничено.

За Sony, въпреки че се сблъсква с поредица от закъснения в доставките в други региони, периода на пускането на новата ѝ конзола е доста успешен и компанията успя да пребори крайъгълните камъни. Общите продажби на двете конзоли предстои да се определят и от фактора на предлагането през 2021, но предвид ограниченията в предлагането, които наблюдаваме, се очаква новите конзоли да надминат своите предшественици.

Източник:

PlayStation racks over $2 billion in PS5 sales revenue with 5 million consoles sold

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари