Sony ще стартират канал за дистрибуция на 4К съдържание

0
26

Една от най-големите пречки пред новите 4К телевизори е липсата на съдържание. От Sony обаче са намерили решение как по-късно тази година да накарат потребителите да си купят някой от новите им 4К модели. Решението е канал за дистрибуция на 4К съдържание, който ще изпраща новите филми и клипове директно до телевизора на потребителя.

В допълнение към този канал, Sony ще разработят и 4К видео плейър – устройство, с което ще пускаме 4К филми на телевизора си. В момента потребителите закупили си 84-инчовия 4К телевизор на Sony получават нещо като голям твърд диск, в който е записано 4К съдържание. В диска има десет филма допълнени от галерия от кратки филмчета. Новият канал за дистрибуция и видео плейърът обаче няма да изискват подмяната на филмите – те ще се ъпдейтват автоматично.

В допълнение към тези два бъдещи продукта, Sony представиха няколко нови Blu-ray диска предназначени именно за запис на 4К съдържание. Същите дискове обаче ще могат да се пускат и на който и да е Blu-ray плейър свързан към какъвто и да е HD телевизор.

На този етап не е ясно колко ще струват видео плейърът и услугата за дистрибуция на съдържание, но по всяка вероятност детайлите ще се изяснят с течение на времето.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари