Sony Mobile се мести в Токио и съкращава 15% от персонала си

1
28

Мерките за оптимизация на разходите в мобилното подразделение на Sony продължават. Днес японският разработчик обяви плановете си за съкращаване на 1000 човека (15% от всички служители в компанията) и прехвърлянето на централата си в Токио (сега тя се намира в шведския град Лунд). Тези реформи се очаква да приключат до октомври.

Съобщава се, че съкращенията трябва да помогнат на компанията да „намали разходите си, да подобри оперативната си ефективност и по-бързо връщане на нейните печалби“. Голямата част от персонала ще бъде съкратен в Швеция – 650 души, като това ще са консултантите по технологии и продажби.

Офисът в Швеция обаче няма да бъде затворен напълно и ще продължи да бъде „стратегическа важна точка на присъствие“ (заедно с офисите в Япония, Китай и Великобритания). Шведското представителство (в което към този момент работят 3000 души) ще се съсредоточи върху разработването на софтуер за Android-базираните смартфони.

Спомнете си, че пълният контрол над съвместното предприятие Sony Ericsson беше придобит от Sony през февруари тази година, като Ericsson беше закупена за 1,05 милиарда евро. Миналата година, в мобилната компания бяха отчетени загуби в размер на $ 5,8 млрд., в следствие на което беше взето решението за максимално оптимизиране на разходите.

Според Gartner, към днешна дата Sony се нарежда на 6-то място в списъка с най-големите производители на смартфони с пазарен дял от 4,2%.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари