10.8 C
София

Sony Pictures ще снимат филм за Едуард Сноудън

Най-четени

Вчера Sony Pictures Entertainment официално съобщиха, че са купили правата за филмирането на събитията от миналото лято свързани с Едуард Сноудън и Американската агенция по сигурността (NSA). Филмът ще бъде базиран на спечелилата няколко награди книга на журналиста Глен Грийнуолд, който се занимава почти изцяло с въпросите на националната сигурност. Книгата му се нарича „No Place to Hide: Edward Snowden, the NSA, and the U.S. Surveillance State“.

Филмът ще бъде продуциран от Майкъл Г. Уилсън и Барбара Броколи, които заедно са работили по два от филмите за Джеймс Бонд – „007 координати: Скайфол“ и „Спектър на утехата“. Предстоящата лента бе една от най-желаните продукции в Холивуд, за чиито права се бореха няколко студия. Изглежда, обаче, Sony Pictures са били най-упорити и настоятелни да екранизират историята на Сноудън.

Гореспомената книга на Грийнуолд разказва за тайното му и рисковано пътуване до Хонг Конг миналата година, където се среща с вече бившия агент на NSA. След това пътуване Грийнуолд и разследващата журналистка и авторка на филми Лаура Поитрас публикуваха серия от разкрития взети от тайни правителствени документи, които Сноудън бе направил публично достояние. Разкритията доказват колко огромен е обхватът на тайните служби за наблюдение в Съединените щати. Някои от въпросните разкрития, твърди авторът на книгата, изглеждали като „извадени от шпионски филм“.

На този етап не е ясно дали филмовата екранизация ще следва плътно сюжета в книгата. По всяка вероятност, обаче, продукцията ще бъде интересна за гледане. Все още, обаче, не знаем кога започват снимките и кога филмът, чието заглавие също не е ясно, ще дебютира на големия екран.
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини