fbpx
19.8 C
София

SpaceX вече приема от всички желаещи поръчки за включване към Starlink

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На 9-ти февруари тази година SpaceX започна да приема поръчки от всички, които имат желание да се включат към глобалния сателитен интернет Starlink. Първи се приемат поръчките от местата, където компанията има разрешение за предлагане на своите услуги и технически възможности за тяхното предоставяне в най-скоро време. Броят на поръчките е ограничен и те ще се изпълняват по по реда на подаване. С извеждането на нови сателити в орбита постепенно ще бъдат добавяни нови партиди с възможност за включване към Starlink.

Към днешен ден Starlink е достъпен за ограничен брой потребители в отделните зони, където има достъп до сателитния интернет.

Starlink започна да изпраща уведомления на потребителите, които вече са изпратили своите заявки, но се намират извън пределите на зоните с достъп до сателитния интернет. Тези потребители могат да направят резервация за включване към Starlink като заплатят депозит в размер на $99. Тази услуга дава възможност на потребителя да запази място в опашката за обслужване на клиентите и за включването към сателитния интернет в близкото бъдеще. Това може да стане през следващите около шест месеца – в средата и в края на 2021 година, а след това вече е в началото на 2022-ра.

Направената резервация и заплащането на депозита не гарантира, че потребителят ще получи комплект за връзка с Starlink и че ще може да се свърже със сателитния интернет. В този случай депозитът ще бъде върнат.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
11 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Redmi Note 11 – пореден Xiaomi хит в средния клас

По същество Redmi Note е самостоятелна марка. Да се каже, че това непременно са смартфони с по-големи екрани, отдавна е невъзможно - включително и...

Подобни новини