SpaceX възнамерява да поднови изстрелванията на ракети още през месец ноември

0
20

В края на миналата седмица Илън Мъск каза, че аварията с Falcon 9 е най-сложната за цялата 14-годишна история на неговата компания. Да си припомним, че по време на зареждане на Falcon с гориво се взривиха ракетата и спътника, с който Facebook възнамеряваше да осигури достъп до интернет на африканските жители. Веднага след инцидента се повиха експертни мнения и предположения за бъдещите изстрелвания на ракети от SpaceX. Имаше и прогнози, че на Мъск ще му е необходима една година за възстановяване. Сега бе публикувана официалната позиция на SpaceX по този неприятен повод.

 

Разследването на аномалията продължава, а оперативният директор на SpaceX Гуин Шотуел ((Gwynne Shotwell) съобщи, че SpaceX възнамерява да възобнови изстрелванията през месец ноември тази година.

Планираме завръщането към изстрелването на космически ракети да стане след тримесечно прекъсване, някъде към октомври. Естествено, ние още веднъж ще разгледаме и изследваме ракетата и наземната апаратура“ – каза Шотуел.

Към днешен ден SpaceX оспя да осъществи осем от планираните за тази година 18 изстрелвания на ракети.

Очаква се, че следващото изстрелване на ракетата Falcon 9 ще стане от ракетната площадка на ВВС в Санта Барбара, Калифорния.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари