SpaceX започна тестовете на завърналата се първа степен на Falcon 9

0
33

SpaceX стартира подробни изпитания на завърналата се първа степен на ракетата Falcon 9. Степента със сериен номер F9-S1-0024 през месец май тази година изведе в орбита около Земята комуникационния спътник JCSAT-14, а след това кацна на автоматична платформа в Атлантическия океан. Тази степен повече няма да лети и ще се използва за най-подробни изпитания и тестове.

 

В средата на седмицата ракетната степен за втори път бе монтирана в изпитателния център в Тексас. Това е ракетната площадка McGregor, а ракетите се извозват дотам от хангара в Калифорния. Разстоянието е около 250 километра и за първи път ракетната степен бе транспортирана към McGregor на 8-ми март тази година.

След това се появиха фотографии на F9-S1-0024. В един от тестовете се задействат и деветте ракетни двигателя Merlin 1D на степента с продължителност, каквато е продължителността при извеждането на спътник в орбита.

Тестването на F9-S1-0024 започна в четвъртък. Работата на ракетните двигатели продължи 2 минути и 30 секунди. Данните и измерванията, получени при анализа, ще помогнат на Илън Мъск да подготви за нов полет една от другите успешно завърнали се първи степени на Falcon 9.

 

Предварителният анализ показа, че всички системи работят нормално, а Мъск възнамерява повторно да използва степента, която изведе Dragon 9 до МКС.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари