SpaceX за трети път изпрати кораба Dragon до МКС, носещ нов модул за скачване

4
731

В нощта на 25 срещу 26 юли космическата компания на Илън Мъск SpaceX успешно изстреля към МКС поредната ракета Falcon 9 с товарния космически кораб Cargo Dragon в рамките на снабдителната мисия CRS-18. Както обикновено, събитието бе стриймвано в реално време в YouTube канала на SpaceX. От началото на годината това е деветото изстрелване, включително и двете изстрелвания на тежката ракета Falcon Heavy.

За новата мисия CRS-18 компанията SpaceX използва за втори път първата степен на ракетата, но по-важното е, че товарният космически кораб Cargo Dragon вече два пъти летя до МКС и това е неговият трети полет. SpaceX прави това за първи път.

Ракетата с космическия кораб бяха изстреляни на 26 юли в 1:02 часа наше време от кейп Канаверал. След две и половина минути първата степен се отдели от ракетата и след 6 минути кацна на сушата в зоната LZ-1, която се намира близо до мястото на изстрелването.

След около 13 минути след изстрелването корабът Dragon успешно разтвори слънчевите си панели.

Основният товар, който се транспортира от Dragon е модулът за скачване IDA-3 (International Docking Adapter), който ще се използва за скачването на пилотираните космически кораби на SpaceX и Boeing. Космическият кораб носи и биопринтера BioFabrication Facility (BFF).

След инсталирането на IDA-3 през месец август, станцията ще бъде напълно готова за пилотираните полети в рамките на Commercial Crew Program.

Dragon CRS-18 трябва да пристигне на МКС на 27 юли.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)
Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)

Мангалата, чакам те да се изкажеш и тук!

дъното на Атлантика
дъното на Атлантика

На си CGI анимации не вярваме.

Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)
Антипростак и убиец на тролове (a.k.a SOROS)

Тоя па и той, чул думата CGI и вече я проповядва като Светото писание.

Micr0
Micr0

Да нали и ти си от тези двто вярват на тъпнята че земята е плоска космоса е вода а слънцето се върти около земята блажени са вярващите са казали…