SpaceX за пореден път успешно изстреля ракетата Falcon 9 и без проблеми приземи нейната първа степен върху плаващата в океана платформа Of Course I Still Love You. Изстрелването бе осъществено от Кейп Канаверал, Флорида.

Това бе 12-тото поред успешно кацане на бустера на ракетата Falcon 9 през 2017 година и 18-тото от самото начало. Тази седмица SpaceX за втори път успешно изстреля и приземи своята ракета. Предишното изстрелване бе едва преди 3 дни.

Но това събитие е по особено, понеже днешното изстрелване на Falcon 9 е третото в историята на SpaceX, при което се използва вече летяла първа степен на ракетата Falcon 9. През месец февруари тази година същият бустер бе използван за доставката на апаратура за Международната космическа станция, след което се приземи върху площадката Landing Zone 1.

В рамките на днешното изстрелване Falcon 9 изведе в геостационарна орбита сателита EchoStar 105/SES-11, който ще се използва от две компании едновременно – SES и EchoStar. Той ще осигури транслацията на видео с много висока резолюция на територията на САЩ и другите райони на Северна Америка.

Представители на SpaceX официално съобщиха, че това е третата успешна мисия на Falcon 9, в която повторно се използва първата степен на ракетата.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари