fbpx
-1.2 C
София

SpaceX изведе в космоса 106 малки сателита

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Това изстрелване е второто за SpaceX през тази година. Характерна особеност на тази мисия е, че след около девет минути първата степен на ракетата се завърна и плавно кацна на същата стартова площадка, от която бе изстреляна. Обикновено космическата компания на Илън Мъск приземява първите степени на ракетите върху плаващи платформи някъде в океана. От друга страна, екипът на SpaceX трябва да улови в Атлантическия океан двете части на обтекатели на ракетата, които след отделянето си трябва да се спуснат с помощта на парашути.

Самите сателити са поставени в горната част на ракетата точно под термичния щит и обтекателя, и бяха изведени в орбита около Земята 90 минути след изстрелването на ракетата. Мисията носи името Transporter 3 и в нейните рамки в ниска околоземна орбита бяха изведени 105 малки сателита наведнъж. Теглото на нито един от тях не превишава 200 кг и те принадлежат на десетки компании от 20 различни държави от целия свят.

Да напомним, че на седми януари, по време на първото си изстрелване на ракета за тази година SpaceX изведе в орбита 49 Starlink сателита и по този начин продължи да увеличава броя на изкуствените спътници на тази глобална система за осигуряване на широколентова интернет връзка за всяка точка от земното кълбо. Към днешен ден общият брой на тези сателити достигна 1991 броя.

Предишна новинаSTANDARD Codecs 11.9.7
Следваща новинаRainbow Six Siege губи пореден директор
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини