SpaceX иска Starship да кацне на Луната до края на 2021 година

6
728

В серия от кратки интервюта по време на Международния конгрес по астронавтика, президентът на SpaceX Гуен Шотуел сподели информация за предстоящите полети на Spaceship – космическият кораб Spaceship, върху който в момента работят два завода – единият в Южен Тексас и другият във Флорида, ще замени както Falcon 9, така и Falcon Heavy.

„Много искаме да изведем Spaceship в орбита още следващата година“ – заяви Шотуел. Нашето желание е той да кацне на Луната преди 2022 година. Възнамеряваме да оставим там полезен товар, за да могат момчетата, които ще кацнат след нас през 2024 година, да имат ресурси. Ако всичко премине добре, именно такъв е графикът на работа на SpaceX“.

Както винаги, графикът на SpaceX е много амбициозен. Както самата Шотуел многократно е казвала, това са по-скоро пожелания и не се знае как точно ще се развият нещата. Но в космическата индустрия, както и в IT сферата, висшият мениджмънт често задава много агресивни срокове, за да накара инженерите и специалистите да дадат всичко от себе си. Основателят, собственик и генерален директор на SpaceX Илън Мъск често използва тази тактика, а Шотуел просто сподели неговите идеи в тези интервюта.

„Илън често представя невероятно дръзки планове и хората често казват – вие няма да успеете, никога няма да изведете в орбита истинска ракета, няма да успеете с Falcon Heavy, никога няма да скачите Dragon към МКС, няма да го върнете на Земята, и е съвсем невъзможно да накарате една ракета да кацне“ – каза още Шотуел.

Тя допълва: „Откровено казано, на мен ми допада, когато хората казват, че не можем да направим което сме замислили, понеже това силно мотивира моите 6500 специалисти и служители да осъществят замисленото“.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари