SpaceX и NASA изпращат мозайка от абсолвентски снимки на Crew Dragon

0
150

SpaceX и NASA предлагат на всички учещи се – от детската градина до аспирантурата, на учениците и студентите, които през тази година завършват своето обучение, да изпратят своите снимки на борба на космическия кораб Crew Dragon, който ще лети до МКС. Проектът нови името CLASS OF 2020 и се провежда в рамките на мероприятията по поддръжка и подготовка на космическия кораб за полет. Корабът за многократно използване Crew Dragon трябва осъществи своя първи пилотиран полет до МКС на 27 май тази година. Снимките за полета се приемат до сряда – 20 май включително.

След 20 май SpaceX и NASA от изпратените в уеб порталите снимки ще генерират мозайка с формата на Земята и ще я изпратят на Crew Dragon, който трябва да я занесе на МКС.

По този начин SpaceX и NASA оказват поддръжка на всички учащи се и им пожелават победи и достижения въпреки разразилата се пандемия от новия коронавирус.

SpaceX е планирала да изпрати Crew Dragon в първия пилотиран полет до МКС на 27 май 2020 година. Мисията се нарича Demo-2 mission или DM2 и в нея участват астронавтите Боб Бенкън (Bob Behnken) и Дъг Хърли (Doug Hurley). Изстрелването трябва да се състои от Кейп Канаверал, Флорида в 4:32pm ET (20:32 UTC или 23:32 наше време). Ракетата носител е Falcon 9 на SpaceX.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари