SpaceX планира катастрофа за една от своите ракети

1
736

През този уикенд космическата компания на Илън Мъск ще проведе последното изпитание на пилотираната капсула Crew Dragon преди да започне транспортирането на астронавти до МКС. В рамките на този тест ракетата носител Falcon 9 трябва да се разпадне във въздуха няколко минути след излитането.

Разрушението на ракетата е част от изпитанията за аварийно прекъсване на полета. Чрез моделирането на авария, SpaceX трябва да докаже, че хората могат безопасно да се завърнат вкъщи при възникването на аварийна ситуация.

Изстрелването е планирано за тази събота, 18 януари от една от ракетните площадки на Кейп Канаверал, Флорида. Falcon 9 ще поеме по траектория, която ще имитира мисията Demo Mission-2 (DM-2) до МКС, като в един момент ще бъде задействана система, която ще имитира разпадането на ракетата преди тя да излезе в космическото пространство. В тази ситуация ще бъдат задействани осемте ракетни двигатели на кораба SuperDraco, които ще изведат Crew Dragon на безопасно разстояние от ракетата. Следва снижаване с отворени парашути и кацане в Атлантическия океан.

Космическата компания SpaceX разработва Crew Dragon, подобрената версия на предишния Dragon, от шест години. Корабът е оборудван с нов тип системи за осигуряване безопасността на екипажа, със специални кресла и енергиен модул, който осигурява сигурността на астронавтите при възникването на критична ситуация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари