SpaceX подготвя извеждането в космоса на втора партида от 60 сателита Starlink

2
370

SpaceX планира второто изстрелване в рамките амбициозната си мисия за осъществяване на бърз сателитен интернет за всяка точка на земното кълбо. Този път космическата компания на Илън Мъск за първи път ще използва вече достигналият стратосферата обтекател.

Първата партида от 60 сателита бе изведена в космоса през месец май тази година, а наскоро Мъск изпрати чрез Starlink първото Twitter съобщение. Това е възможно, понеже той има инсталиран в дома си един от първите терминали на тази сателитна мрежа. В бъдеще SpaceX възнамерява да изведе в космоса над 40 000 сателита Starlink, които ще осигурят бърза интернет връзка за цялата Земя. Това няма да стане веднага и според президента на SpaceX Гуен Шотуел. към 2020 година в орбита трябва да се намират около 1500 от тези космически апарати.

Второто извеждане на още 60 сателита Starlink е планирано за 11 ноември, но изстрелването може да бъде отложено, ако климатичните условия не са подходящи.

За извеждането на следващите 60 апарата в космоса ще се използва надеждната ракета Falcon 9 с бустер за многократна употреба. Ще се използва първата степен, която този път ще се отправи в космоса за рекорден четвърти път.

Освен това, компанията за първи път повторно ще използва обтекателя на ракетата, който я защитава от въздействието на високите температура и налягане.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
пор
пор

нещо не лаят тролчетата

Micr0
Micr0

Сигорно са им блокирали кокошарниците от мислене