SpaceX привлече още $850 милиона от инвеститорите

0
465

Протеклият нов инвестиционен кръг за набиране на финансови средства повиши цената на акциите на SpaceX до $411,99. Агенция CNBC съобщи, че сега пазарната капитализация на космическата компания на Илън Мъск вече е на ниво $74 милиарда, докато през месец август миналата година пазарната цена на SpaceX възлизаше на $46 милиарда. Сега компанията разполага с достатъчно средства, за да продължи още по-бързо да реализира своите нови проекти – цялостното разгръщане на сателитния интернет Starlink и изграждането на космическия кораб от ново поколение Starship.

Не е тайна, че някои от проектите на SpaceX засега не носят печалба. Наскоро Илън Мъск сподели, че паричният поток от Starlink засега е твърде нисък. Няма как да бъде по друг начин, понеже SpaceX трябва да изведе в орбита още немалко сателити, за да осигури широколентова интернет връзка за всяка точка от планетата, но засега протичат тестовете и няма откъде да бъдат реализирани приходи и печалба.

Едновременно с това SpaceX изгражда свръхтежкия космически кораб Starship, който ще бъде използван за полети до Луната и Марс. Необходими са още прототипи за събирането на нужната информация за създаването на космически кораб от съвсем нов тип. Поредният кръг от финансиране ще покрие необходимите парични суми.

Това е само малка част от предложените тези дни финансови средства на SpaceX. Хората очевидно вярват на Илън Мъск, понеже през изтеклите три дни предложиха на неговата космическа компания финансиране в размер на $6 милиарда. В това има логика, понеже тези инвестиции е твърде вероятно многократно да се възвърнат.

5 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари