SpaceX: сателитите на Starlink могат да започнат работа през лятото на 2020 година

1
460

Космическата компания на Илън Мъск изпрати на Федералната комисия по комуникациите на САЩ молба за получаване на разрешение за нов голям брой орбити за сателитите на своята грандиозна телекомуникационна мрежа Starlink. Космическата компания на Илън Мъск SpaceX заяви, че е готова да осигури сателитен интернет достъп на територията на САЩ още към следващия сезон на ураганите.

SpaceX помоли за разрешение за увеличаване броя на орбитите за своите сателити от системата Starlink. В писмото си до FCC компанията моли за тройно повече орбити на височина 550 км, като посочва, че по този начин значително ще се повиши качеството и скоростта на връзката.

Първите Starlink сателити бяха изведени в орбита около Земята в края на месец май и тогава Мъск каза, че са необходими още шест подобни масови извеждания на сателити, за да се осигури частично покритие на някои региони. В новото си писмо SpaceX заявява, че ще осигури сателитна интернет връзка над цялата територия на САЩ към следващия сезон на ураганите – тоест, към месец юни 2020 година. Изданието SpaceNews подчертава, че Starlink може да осигури непрекъсната сателитна връзка на САЩ по време на тежките стихийни бедствия, разрушаващи инфраструктурата на страната, при които тотално се губи връзката с Глобалната мрежа.

За да бъде осъществен този план са необходими допълнителни орбити – те ще бъдат 72, а не 24. Но от друга страна, чрез този подход за началото на работата на Starlink са необходими по-малко сателити, като те могат по-бързо да се включат в тази сателитна мрежа.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Kuzmanovv
Kuzmanovv

Добра идея … 🤔 … стига да е от полза за нормалния потребител – в засегнатите райони обикновено няма ток 🙄 ⏭ 📴.