SpaceX успешно изведе в космоса космически кораб с астронавти с помощта на вече използвана първа степен на Falcon 9

2
735

Ракетата Falcon 9 с космическия кораб Crew Dragon, на борда на които се намират четири астронавта, успешно бе изстреляна към Международната космическа станция от ракетната площадка на космическия център Кенеди във Флорида. В рамките на мисията Crew-2 космическата компания на Илън Мъск за първи път повторно използва космическия кораб Crew Dragon за транспортиране на астронавти до МКС. Ракетата Falcon 9 също използва първа степен, която вече е летяла в космоса. Както обикновено, всичко бе показано в реално време в YouTube каналите на НАСА и SpaceX. Стриймингът все още продължава.

Ракетата Falcon 9 бе изстреляна от площадката  LC-39A на 23-ти април в 12:49 наше време. След 2:30 минути първата степен се отдели и на деветата минута след изстрелването без проблеми кацна на плаващата платформа Of Course I Still Love You (Разбира се, че все още те обичам) в Атлантическия океан.

Работата и на втората степен бе перфектна и тя изведе космическия кораб на предварително зададената орбита. Crew Dragon вече пое към Международната космическа станция и ще се придвижи дотам със собствените си двигатели. Корабът трябва да достигне МКС на 24 април в 12:10 наше време и в автономен режим да се скачи с възела IDA-2 на американския модул Хармония. При възникване на извънредна ситуация астронавтите могат да поемат контрола и да осъществят ръчно скачване на космическия кораб с МКС.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари