SpaceX успешно изведе в орбита телекомуникационния сателит Telstar 18V

0
605
SpaceX

Космическата компания SpaceX на Илън Мъск успешно изведе в геопреходна орбита телекомуникационния сателит Telstar 18 Vantage.

Изстрелването се състоя тази сутрин. Новата модификация Block 5 на ракетата за многократно използване Falcon 9 стартира от космодрума на Кейп Канаверал в щата Флорида. Изстрелването бе на няколко пъти отлагано, понеже се налагаха допълнителни проверки.

Компанията SpaceX показа в реално време как след изстрелването на използваната за първи път нова първа степен на ракетата се отделя и после извършва успешно меко кацане на плаващата платформа Of Course I Still Love You.

Сателитът Telstar 18V е изготвен от калифорнийската компания Space Systems Loral. Той е предназначен за осигуряване на цифрови радио и телевизии, телефония и широколентов интернет достъп в Азиатско-тихоокеанския район. Технологичното време на живот на сателита е минимум 15 години. Космическият апарат ще се използва съвместно от канадският сателитен оператор Telesat и базираната в Хонконг компания APT Satellite.

Статистиките показват, че за SpaceX това е 16-тото изстрелване на SpaceX за 2018 година и 67-мото в историята на космическата компания.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари