SpaceX ще тества работата на сателитната мрежа Starlink в бизнес самолетите

1
350

SpaceX възнамерява да разшири тестването на сателитния интернет Starlink, като включи в тестовете и авиацията. За тази цел космическата компания на Илън Мъск се обърна към федералната комисия по комуникациите на САЩ с молба да бъде разрешено използването на терминалите в самолетите от бизнес клас Гълфстрийм (Gulfstream) в продължение на две години.

Преди месец генералният директор на SpaceX Илън Мъск съобщи в своя Twitter акаунт, че преимуществата на сателитния интернет Starlink ще могат да се почувстват не само далеч от големите градове, но и в бързия транспорт. Компания да се към американския регулатор за разрешаване провеждането на тестове на борда на няколко бизнес самолета производство на компанията Гълфстрийм.

„SpaceX иска разрешение за използването на експериментален потребителски терминал на борда на пет частни самолета от бизнес клас докато те 1) са на земята и 2) летят над САЩ, включително над териториалните води на страната“ – се казва в заявката до FCC.

Така наречените потребителски терминали са неголеми наземни устройства, които компанията изпраща на своите бета-тестери за изпитване на сателитната мрежа Starlink. В документа, изпратен на FCC терминалите, които ще се използват самолетите са описани като електрически идентични с обикновените, но се предполага, че ще имат по-различна конструкция.

Преди два месеца подобна заявка бе подадена за провеждане на тестове на Starlink в космическите кораби на SpaceX.

5 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари