SpaceX Dragon успешно се завърна на Земята

2
616

Товарният космически кораб SpaceX Dragon успешно завърши своята мисия и без проблеми се завърна от Международна Космическа Станция на Земята. Това е вече седемнадесетата мисия на частната космическа капсула, с помощта на която бяха допълнени запасите на орбиталната изследователска станция.

Мисията Commercial Resupply Services 17 (CRS-17) започна на 4-ти май тази година, Космическият кораб SpaceX Dragon достави на МКС около 2,5 тона полезен товар, включително припаси за астронавтите и материали за провеждането на текущите научно изследователски експерименти на борда на Международната Космическа Станция.

Капсулата SpaceX Dragon остана в космоса около един месец, като през това време бе непрекъснато скачена с МКС. След като екипажът на орбиталната станция разтовари целия полезен товар, капсулата се разкачи от МКС, започна понижение на орбитата и се приводни във водите на Тихия океан. Всичко протече по план и във вторник вечер наше време тя бе във водите на океана и върна на Земята резултатите от предишните научни експерименти, които астронавтите проведоха в космоса.

„Потвърдено успешното приводняване. Седемнадесетата мисия на SpaceX под доставка на полезни товари за Международна Космическа Станция завърши успешно“ – се казва в официалното съобщение на космическата компания на Илън Мъск.

Космическият апарат се приводни на разстояние 326 км от крайбрежието на Калифорния.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
тор
тор

„екипажът на орбиталната станция разтовари целия полезен товар“ 😀 искам да съм хамалин на орбитална станция

Глупав народ, български...
Глупав народ, български...

😀😀