Spotify започва да предлага плейлисти за домашни любимци

9
841

Потребителите на популярната аудио стрийм услуга Spotify вече имат възможност да създават плейлисти за своите домашни любимци – котки, кучета, хамстери, птици и дори игуани. Компанията е разработила специален алгоритъм, предлагащ списък с до 30 трака, сортирани според характера на животното.

Онлайн услугата отчита, дали кучето е спокойно или игриво, дали котката е дружелюбна или капризна и т.н. В крайна сметка на по-енергичните домашни любимци се предлагат плейлисти, които са съставени от бързи и позитивни тракове, а на срамежливите и плашливи котки алгоритъмът препоръчва слушането на специални балади.

Услугата вече има готов подкаст с име My Dog’s Favorite Podcast. Специалистите подчертават, че многочасовата подборка на траковете е необходима, за да не тъгуват животните по цял ден, когато стопанинът не е вкъщи. Подкастът е разработен със съдействието на на експерти по поведението на домашните любимци. Той е съставен от няколко блока, като всеки блок започва с добри думи и хваленето на домашния любимец. Това е направено с цел животното да се отпусне след като е останало само. Следва 10-часов блок от спокойна музика, периодично заменяна със звук на вятър в листата и на слаб дъжд.

Освен това, алгоритъмът се съобразява с особеностите на птиците и хамстерите, като за тях предлага друга музика. А ако притежавате заек, Spotify съветва да му пуснете музиката за котки – може и да му хареса.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
9 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари