Spotify нулира паролите на до 350 хиляди акаунта след изтичане на информация през трето лице

0
499

В Интернет се появи информация, че Spotify нулира паролите на до 350 хиляди акаунта на платформата си. Те са били изложени на риск в резултат на атака с пълнене на данни (credential-stuffing). От ZDNet съобщават, че компанията vpnMentor е разкрила голям списък с информация за компрометирани акаунти.

Тази информация е използвана от хакери за достъп до музикалната платформа, но не само

Гореспоменатата атака се състои в това, че данни от един теч на информация се използват за достъп до акаунти на други платформи, които не са компрометирани. Ако използвате една и съща парола в няколко сайта, то ако един от тях бъде хакнат и престъпниците получат достъп до имейла и паролата ви, с малко късмет могат да ги използват, за да стигнат до други ваши акаунти.

VpnMentor са се натъкнали на изтеклата информация през юли. Уведомили са Spotify на 9-ти юли, от където започват да предприемат действия. Важно е да се отбележи, че услугата Spotify не е компрометирана. Информацията е придобита от други пробиви.

Като при всички инциденти от този тип, това е знак да спрем с използването на едни и същи пароли за различни неща. Ако имате такива, сега е подходящ момент да ги смените. Най-добрият вариант е да използвате приложение за управление на паролите. Някои от тях ви предупреждават, ако някоя ваша парола бъде засечена в теч на информация.

3 2 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари