Spotify ще представи HiFi режим до края на годината

1
256

Spotify HiFi ще бъде достъпен по-късно тази година и ще „доставя музика в CD качество и в аудио формат без загуби на вашето устройство или говорител с активиран Spotify Connect, което означава, че феновете на висококачественото аудио ще могат да усетят по-голямата дълбочина и яснота на звука, докато се наслаждават на любимите си песни.

Spotify направи малки тестове за по-високо качество на стрийминга си в миналото, но сега ще стартира HiFi режима на качеството на по-широко ниво – но далеч не за всички пазари, а само за предварително избрани такива в ранния етап на предлагането на HiFi качеството. Цените все още не са обявени. По-висококачественото аудио на стрийминга е една от най-желаните нови функции на клиентите на платформата, като към днешна дата битрейта на най-високото качество на услугата достига до 320 kbps.

Amazon представи Amazon Music HD през 2019 г. с качество без загуби (lossless) струва 14,99$ на месец или 12,99 долара за премиум клиенти над стандартната услуга Amazon Music Unlimited. Tidal, която също поддържа аудио с високо качество от самото си начало, таксува потребителите за такъв план 19,99 $ месечно. Tidal предлага дори пакет, който нарича Tidal Masters, който дори може да надвишава качеството от 96 kHZ / 24 битово аудио. По-малки услуги като Quobuz също се стремят да се харесат на аудиофилите с поточно предаване без загуби.

Apple Music, от друга страна, все още не предлага стрийминг план с качество без загуби (lossless), въпреки че компанията предлага високия клас слушалки AirPods Max.

На този етап услугите на Spotify са фаворит на милиони потребители по целия свят, дори и на такива, които са взискателни към качеството и имат високи очаквания към звука. Сега, с въвеждането на новия HiFi режим, компанията със сигурност ще успее да привлече някои нови клиенти и да привлече към него утвърдените си фенове. На този етап не е ясно и дали HiFi качеството ще влиза и в семейните абонаменти.

1 1 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари