Spotify Lite ви позволява да слушате музика от 10 МБ приложение

3
526

От средата на 2018 Spotify тества по-малка и по-лека версия на приложенията си с надеждата да успее да достигне региони, където интернет връзката е слаба и хората използват по-слаби устройства. Днес това приложение е готово за употреба. Spotify Lite може да се изтегли официално от Google Play в 36 държави, като засега България не е сред тях, но броят им ще нарасне в следващите месеци.

Олекотеното приложение е доста леко откъм функции, но все още ще позволява на потребителите да търсят песни и изпълнители, да ги изтеглят и споделят, да откриват нова музика и да се наслаждават на плейлисти. Ще може да се използва както с безплатен, така и с платен акаунт. Може да се използва и заедно със стандартното приложение за моментите, когато нямате добра връзка с интернет.

Новото приложение е най-полезно за хората, които нямат неограничен интернет, тъй като то позволява на потребителя да зададе лимит на това колко данни може да използва. При достигането на този лимит той ще получи известие.

Като други олекотени приложения в магазина (Facebook, Messenger, Tinder и други), версията на Spotify е малък файл. Файлът заема само 10 мегабайта и позволява да се инсталира на телефони, които нямат много свободно пространство. Поддържат се всички устройства с Android 4.3 или по-нов.

Ето пълен списък с всички 36 държави, от които може да се изтегли Spotify Lite: Бразилия, Канада, Мексико, Аржентина, Перу, Чили, Колумбия, Боливия, Коста Рика, Доминиканска република, Еквадор, Салвадор, Гватемала, Хондурас, Никарагуа, Панама, Парагвай, Уругвай, Саудитска Арабия, Египет, Алжир, Ливан, Мароко, Тунис, Оман, Йордания, Бахрейн, Обединени арабски емирства, Кувейт, Катар, Южна Африка, Индонезия, Филипините, Виетнам, Малайзия, Индия.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Дрън, дрън, та пляс. 10 мегабайта и като го инсталираш става 100.

Красимир
Красимир

Защо сега пускате тази статия, като още не се предлага в България. Аз като видях заглавието и веднага си изтрих моя. После търся и то няма.

Артьом
Артьом

Това се нарича действие преди мисъл. Доверяваш се прекалено на грешните хора. 😉