Sprinklr стигна оценка от 1 млрд. долара

0
58

Компанията Sprinklr, която се занимава със софтуер за управление на социални медии, вече се оценява на над 1 милиард долара, с което се превръща в най-новия член на престижния „Клуб на еднорозите“ – интернет компании с пазарна стойност над въпросната сума.

Това става след като Sprinklr успя да набере нови 46 милиона долара инвестиции при поредния инвестиционен кръг.

Основана само преди 5 години, Sprinklr вече става част от клуба, където „членуват“ още 35 други компании.

Успоредно с тази новина, Sprinklr обяви още, че стартира Experience Cloud – платформа, която ще позволи на компаниите да създават, управляват и споделят съдържание в 23 социални канала и уебстраници. По този начин Sprinklr ще предложи „комплексна мрежа от социални услуги на своите корпоративни клиенти“.

Новата платформа е изградена на базата на две скорошни покупки, които Sprinklr направи – тази на Pluck през февруари и на Branderati, благодарение на което тя изгради възможности за управление на социални компоненти и анализ на данни. Идеята е така събраните потребителски данни да се използват на корпоративно ниво в стратегии за маркетинг и реклама.

Sprinklr счита за свои основни конкуренти компании като Hootsuite, Adobe, Salesforce и Oracle, които също предлагат услуги за социален маркетинг.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за