Squoosh: новата онлайн услуга на Google за компресия на изображения без загуба на качество

0
1679

Google стартира уеб-услугата Squoosh, с помощта на която е възможно много ефективното компресиране на изображенията. Интересното е, че приложението може да работи и без достъп до интернет.

Squoosh поддържа конвертирането на изображения с различни графични формати. Това могат да бъдат няколкото разновидности на PNG, JPG и WebP, като се предлага и компресия без загуба на качеството. Директно в уебсайта може да се избере степента на компресията и да се сравни оригинала с компресираното изображение. Squoosh дава възможност за промяна на размерите на снимките, да се намали спектралния диапазон, а при WebP изображенията да се запази слоя на прозрачност.

След първото изтегляне Squoosh остава да работи в десктоп или в мобилната версия на Chrome дори и без достъп до Глобалната мрежа. Компресията се осъществява директно в устройството на потребителя без никакъв обмен на данни със сървърите на Google. Android потребителите могат да поместят иконката на новата услуга на своя десктоп за по-бърз и удобен достъп.

Въпреки че изчисленията се извършват локално, Squoosh предлага широк спектър от най-различни софтуерни услуги за редактиране, избор на формата на изходното изображение, степента на компресия и други.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за