SSL за всички потребители в новата версия на Google Chrome

2
50

Тези дни от Google обявиха, че техният браузър става още по-сигурен. Считано от версия 25 на Chrome, потребителите на популярния браузър ще могат да се възползват от SSL криптозащита на търсенията си и браузването, без да има нужда да се вписват преди това в акаунта си в Google. Досега, от това можеха да се възползват само потребители, които браузват докато са вписани в акаунта си в Google.

От компанията припомнят, че благодарение на SSL защитата, търсенията ви остават защитени и скрити от нежелани погледи. Много уебсайтове предлагат съдържание върху основата на SSL – най-добрите примери за това са Facebook, Twitter и Gmail.

Добре е да се отбележи, че Firefox вече въведе SSL защита за търсенията чрез Google през юли миналата година. Два месеца по-късно, същия ход бе предприет и от Apple по отнощение на техния браузър Safari.

Адам Лангли от Google, увери потребителите на Chrome, че те едва ли ще забележат промяната и още: „Ако има нещо, което да издаде някаква промяна, то това е, че скоростта на търсенето вероятно малко ще се подобри, заради имплементацията на протокла SPDY в нашия браузър, но някакъв друг видим ефект следствие на промяната няма да настъпи“.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари