fbpx
-2.2 C
София

SSL за всички потребители в новата версия на Google Chrome

Най-четени

Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.

Тези дни от Google обявиха, че техният браузър става още по-сигурен. Считано от версия 25 на Chrome, потребителите на популярния браузър ще могат да се възползват от SSL криптозащита на търсенията си и браузването, без да има нужда да се вписват преди това в акаунта си в Google. Досега, от това можеха да се възползват само потребители, които браузват докато са вписани в акаунта си в Google.

От компанията припомнят, че благодарение на SSL защитата, търсенията ви остават защитени и скрити от нежелани погледи. Много уебсайтове предлагат съдържание върху основата на SSL – най-добрите примери за това са Facebook, Twitter и Gmail.

Добре е да се отбележи, че Firefox вече въведе SSL защита за търсенията чрез Google през юли миналата година. Два месеца по-късно, същия ход бе предприет и от Apple по отнощение на техния браузър Safari.

Адам Лангли от Google, увери потребителите на Chrome, че те едва ли ще забележат промяната и още: „Ако има нещо, което да издаде някаква промяна, то това е, че скоростта на търсенето вероятно малко ще се подобри, заради имплементацията на протокла SPDY в нашия браузър, но някакъв друг видим ефект следствие на промяната няма да настъпи“.

Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
Svetli4
Svetli4
8 години

Малко са закъснели спрямо всички други браузъри, но пак щом са го направили… 😀 все пак ФФ си е ФФ.

omega_man
omega_man
8 години

Ползвам 25.0.1364.36 beta-m и това изобщо не е вярно, само като съм си в акаунта е криптирано.

Нови ревюта

Подобни новини