Starbucks може и да иска да участва в пазара на криптовалута, но за да си платите чашата горещо капучино все пак ще ви трябват обикновени книжни пари. Новото решение на популярната верига идва скоро, след като тя реши да се откаже от пластмасовите сламки и разчита потребителите да прегърнат още една нова инициатива.

Starbucks вече сключи партньорство с нова компания за криптовалута на име Bakkt, чиято цел е да позволи на клиентите и компаниите да търгуват дигитални пари и да ги обменят в реални по цял свят. Microsoft също участва в инициативата.

А Starbucks се опитва в крайна сметка да се докопа именно до реалните пари.

„Нашата роля е да помогнем на клиентите да прехвърлят своите дигитални активи в американски долари, които да използват в Starbucks“, казва Мария Смит, вицепрезидент по плащанията във веригата.

„Важно е да уточним, че в Starbucks няма да приемаме тези дигитални активи. Вместо това, обмяната ще превръща такива дигитални пари като биткойн в американски долари“.

Защо изобщо на шефовете на Starbucks им пука за този нов тип валута? Малко известен факт е, че именно хранителната верига, а не Apple Pay или Google Pay, е лидер в мобилните безкасови разплащания в Съединените щати. А това е една позиция, където Starbucks ще иска да се задължи.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари