Starship е новото име на кораба на SpaceX, а ракетата вече се нарича Super Heavy

7
1099

SpaceX неотдавна повтори миналогодишния рекорд по успешни изстрелвания и кацания, и сега се подготвя за второто изстрелване на тежката ракета носител Falcon Heavy, планирано за месец януари 2019 година. Но много по-голям интерес предизвиква сега разработваната ракета носител BFR, която в крайна сметка трябва да замени всички съществуващи ракети и космически кораби на SpaceX. А докато чакаме първите тестове на BFR, планирани за края на 2019 година и първия комерсиален полет около Луната (2023 година), генералният директор и собственик на SpaceX Илън Мъск продължава да прави кратки и интересни анонси. В нов туит той съобщи, че новият космически кораб вече се нарича Starship.

Ракетната система се състои от две части: огромен бустер и голям космически кораб за пътешествия в Слънчевата система. Сега Мъск отново напомни, че космическата система се състои от две части. Това са ракетата носител, която сега носи името Super Heavy и космическия кораб Starship.

Може да се каже, че Starship и Super Heavy са много по-удачни наименования в сравнение с BFR и BFS. Преди време тази концепция носеше името ITS и не е изключено имената на ракетата и кораба да бъдат променени още веднъж.

Да си припомним, че Мъск се отказа да модернизира втората степен на Falcon 9, за да се концентрира върху BFR и BFS, които вече се наричат Super Heavy и Starship.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
2 Отговори на коментарите
7 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кольо
Кольо

Хах, смешник! Да си каже направо че е измама и че SpaceX няма да има ракета с по-голяма товароподемност от Falcon Heavy поне в близките 10 години и да поне нея да я доизпипа, че да почне да се ползва. Поне Falcon Heavy е реална ракета и вече направи един изпитателен полет с нея.

бива го МОШЕника
бива го МОШЕника

Ама само да измисля имена 😉 SuperCharger, Super Heavy, Starship… Ама краварите още летят до МКС с руски ракети, в които ги товарят като „полезен товар“, а НАСА плащат като попове.

Шишо
Шишо

и вас си ви бива момчета. тъпи на n-та степен сте. мразите успеха в червата си защото не сте го имали дори на ниското служебно ниво което сте достигнали. молодцьй дет се казва

Палеустиниец
Палеустиниец

Лелеее, колко интересно…

Атанас
Атанас

Само не разбрах как се казва ракетата носител и космическия кораб? 🙂

Цанко
Цанко

Споко, не се коркайте чебурашки! Чичо ви Мъск загроби педероскосмос!

Анти-Българин
Анти-Българин

Руските Мужици не харесаха това! Отговорът – тролове ще плюят по Америка, капитализма и демокрацията.