Starship на SpaceX е по-близо до следващото си тестово излитане

1
311

Пътят до Марс е много дълъг, но Илън Мъск и ракетата Starship на компанията му SpaceX се приближават до червената планета с всеки изминал ден.

През август едномоторния прототип на Starship, наречен Starhopper направи най-високия си и впечатляващ, но кратък полет, управляват от базата на компанията в Бока Чика, Тексас, за което ви уведомихме. Сега компанията е в процес на подготовка на следващ тестови полет на Starship, който ще бъде по-висок и труден от всички до сегашни, като очакваме да се реализира в следващите няколко седмици.

SpaceX изгражда два нови, по-модерни прототипа на ракетата, за които собственикът на компанията, Илън Мъск казва, че ще разполагат с поне три двигателя за Raptop и всеки от тях ще работи независимо. Предстоящият тестов полет, както по информация от SpaceX, така и от американския регулаторен орган FCC ще бъде на надморска височина от 12,5 мили или 20 километра, което е много по-високо от последния 490-футов или 149-метров скок на Starhopper, който видяхме миналия месец, но все още е много далеч от Марс.

Информацията е подадена към Федералната авиационна администрация, като беше оповестена миналата седмица. Разрешението на комисията на практика дава зелена светлина на SpaceX да разшири и да продължи да засилва тестовете на Starship в Бока Чика.

Документите на FCC също посочват 13 октомври като начална дата на операцията, така че това е датата, на която можем да очакваме следващия тестов полет на Starship.

Това съответства на предварително заявените планове на Мъск да демонстрира официална актуализация по конструкцията и дизайна на Starship няколко седмици преди следващото тестово излитане. Понастоящем представянето на надгражданията на ракетата е насрочено за 28-ми септември.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Dave
Dave

Елон е единственият човек който мисли какво може да се направи ако идва астероид към земята или се получи някакъв друг катаклизъм който измие тъпите човеци от планетата… никой друг не го е еня дори…