Storytel стъпва на българския пазар

6
704
Лидерът на пазара на аудиокниги в Северна Европа ще стартира с неограничен достъп до стотици заглавия на български и над 50 хиляди на английски

 Storytel предлага неограничена абонаментна стрийминг услуга от 2005 г. и до момента има около 50 млн. слушани аудиокниги по целия свят.

  • През 2018 Storytel ще достигне 200 милиона часа стрийминг.
  • След Мексико и OAE, България е 15-тата държава, в която компанията с амбиция за световен лидер започва да предлага услугите си.

  Storytel – една от водещите европейски стрийминг платформи за дигитално съдържание, стартира предлагане на услугите си на българския пазар. Моделът на Storytel е близък до вече познати у нас стрийминг услуги като Netflix и Spotify и дава достъп до неограничено съдържание от книги и статии във всякакви жанрове срещу месечна абонаментна такса. Услугата е достъпна чрез мобилна апликация, която може да се инсталира на всякакви мобилни устройства. Storytel е първата абонаментна услуга за аудиокинги на българския пазар, с фокус върху българско съдържание, включително класически произведения, съвременни романи, книги за деца, книги за мениджмънт и самоусъвършенстване, статии и публицистика, аудиосериали и други.


”Storytel идва в България с амбицията да съдаде нова категория, стъпвайки на традиционно големия интерес на българите към четенето и литературата, и нарастващото търсене на дигитално съдържание с абонаментна услуга. Всички тези фактори, наред с широкото разпространение на смартфоните у нас, са добра предпоставка за покачването на интереса към слушане на истории и книги в движение или докато правим нещо друго.”

Това коментира Лиза Василева, управител на Storytel за България. ​ ”През последните три години, аудиокнигите са най-бързо растящият дигитален формат на глобалния пазар. Според данни на Американската асоциация на аудиокнигите (APAC), през 2017 г. оборотът достига близо $2.5 милиарда долара, което е с 22.7% повече от 2016-а.”, добавя още тя.

Лиза е мениджър с дългогодишен опит изцяло в технологична и дигитална среда, който през последните 15 години се занимава с консултиране на онлайн и мобилни проекти, а последните 3 години подпомага световни брандове да разбират данните на потребителите си чрез технология и реклама. Тя има завърешена Бакалавърска степен от Софийския Университет „Св. Климент Охридски“ и MBA към Университета HULT London, Великобритания. Първият анонс от нейна страна по повод старта на Storytel в България ще бъде в програмата на Софийския международен литературен фестивал на 14 декември от 17:00 часа, когато в мраморно фоайе на НДК тя ще води дискусията на тема: ”Обичате ли вълнуващите истории? Как Storytel и аудиокнигите могат да обогатят ежедневието ви.”​

В България Storytel започва с каталог от над 300 заглавия на български и неограничен достъп до повече от 50 хиляди на английски

Българското съдържание включва актуални български заглавия и романи на съвременни автори като Алек Попов, Александър Шпатов, Ангел Игов, Георги Господинов, Деян Енев, Иво Сиромахов, Радослав Парушев и други. Платформата предлага и задължителни класики като ”Бай Ганьо” и ”Под игото” и произведения за деца като ”Малкият принц”, ”Хъкълбери Фин”, ”Лешникотрошачката”, ”Том Сойер”, ”Принцът и просякът” и много други. В каталога могат да бъдат намерени и български хитове като ”Потъването на Созопол” на Ина Вълчанова, ”Сестри Палавееви” на Алек Попов и разнобразна поезия – от Яворов до Георги Господинов. Някои от криминалните романи са: ”Русалката” на Камила Лекберг, ”Мъжете, които мразеха жените” на Стиг Ларшон и ”Къщата” на Богдан Русев, а сред разказите могат да се чуят: ”Деград” на Васил Георгиев и ”Стари хипари” на Михаил Вешим. В българския каталог има и исторически аудиокниги за Левски, Бенковски, ”Шипка” на Яна Язова, ”Писма от България” на Евгений Утин и други.

Застъпени са и жанровете „Трилър“ и „Съспенс“ със заглавия като “Трите вещици” на Никол Данева и “Кой” на Елена Алексиева, а в категория „Фантастика“ е представено и уникално съдържание Storytel Original с аудиосериал “Черният делфин”. Сред книгите за бизнес и икономика са ”Успешен онлайн маркетинг” на Жюстин Томс и Денислав Георгиев и ”Мисли и забогатявай” на Наполеон Хил, а в раздела за самоусъвършенстване могат да бъдат намерени заглавия като ”Седемте духовни закона на йога” от Дипак Чопра, ”За човека, болестта и още нещо” на Златимир Коларов и много други. Записите на книгите са направени с участието на талантливи български актьори като Стоян Алексиев, Ицко Финци, Стефан Младенов, Стефан Иванов, Никола Стефанов, Илиана Коджабашева, Звезделин Минков, Петър Мелтев и много други.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
5 Автори на коментарите
Capitalismus, #MAGAХахаДо там ли я докарахме?TTFЕмил Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ицо Хазарта
Ицо Хазарта

Книги ли четете, ве? Трябва се научите да се продавате!

TTF
TTF

Да, само че, Ицо с този текст показа Целенасоченото Затъпяване на Нацията. Как един начин за развитие на абстрактното мислене бива подменян със (на пръв поглед) съвсем конкретна оценка. Само дето „конкретната стойност“ е равносилна на колониален износ – изнася се това, което е налично в момента и се продава на който плати най-много. Другият подход е да се инвестира в будещето, чрез създаване на условия за реализация в Конкретната Страна. … „Колония се нарича зависима в политическо и икономическо отношение територия на земното кълбо, владение на чужда държава. Това е един от инструментите на империализма за разширяване на влиянието… Виж още »

До там ли я докарахме?
До там ли я докарахме?

Младият чалгаристанец затъпя до такава степен, че вече четенето го затруднява, иска да слуша като му чете на глас някой друг. На времето това беше нужно само на деца под 5-6 годинки, а днес се продава като услуга за възрастни! Очаквам скоро и нов бизнес – абонаментна доставка на памперси големи размери. Тъй де, що да се мъчат да ходят до тоалета хората? Могат да си серат и пикаят в гащите докато бягат, или докато карат кола, или докато зяпат телевизора…

Хаха
Хаха

Много странно съждение. Явно някой се гордее, че може да чете. Ако се беше научил и да мисли щеше да се сети, че има почитатели на литературата, които не са ограничени и биха се радвали на възможността да се наслаждават на любимото си изкуство в допълнителни части от ежедневието си. Има и хора, които „четенето ги затруднява“ (състояние наречено дислексия), както и хора с увредено зрение, искащи и заслужаващи да се обогатяват духовно не по-малко от нас.

Емил
Емил

Очарован съм от бизнес модела на Storytel. Ако трябва да го сравня с Amazon Audible се вижда, че Audible струва 18 лв. на месец, срещу което получавам ваучер за една книга. В Storytel получавам целия каталог за 10 лв. Приложението на Storytel също ми харесва много повече. Audible, докато ги ползвах, така и не добавиха онлайн слушане. Трябваше да изчакам да се свали книгата, за да я слушам и през цялото време да ми заема поне едни 500 MB на телефона, което на прага на 5G ерата е абсурдно. Storytel малко трябва да наваксат с каталога, но и това ще… Виж още »

Capitalismus, #MAGA
Capitalismus, #MAGA

Успех и напред!

България е №1 в Европа по малко брой прочетени книги и №1 по функционална неграмотност.

Слушането на книги не е нещо лошо, даже напротив. Буквите, писането и четенето са измислени от хората езици, неестествени, докато слушането се приближава доста повече до естественото състояние.

Новите I/O може един ден да направят буквите и четенето глупост, именно защото това е най-бавния компонент във връзката ни с машините.

Напред и успех!