Street View на Google влиза под покривите на магазини, автосервизи и ресторанти

1
14

Противоречивата услуга Street View, която е част от Google Maps, започва предлагането на снимки от вътрешността на сградите. Засега проектът е само тестов и ще включва отделни търговски обекти, които са изявили желание за участие, информира BBC.

Ако видите на картата магазин или друг търговски обект, който е пожелал да участва в инициативата ще можете да влезете виртуално в него и да го разгледате без да ставате от компютъра си. Изображенията ще предлагат 360-градусова панорамна гледка, съставена от множество отделни снимки. Схемата ще се осъществява на напълно доброволен принцип, за да няма обвинения в навлизане в личното пространство, каквито наблюдаваме при основните услуги на Street View.

Преди време станахме свидетели на Google Art Project, при който обективите на информационния гигант запечатаха вътрешността на 17 известни музея. Настоящата инициатива разширява полето на действие, където обичайно оперира Street View. Тя има за цел да помогне на бизнеса да достигне по-лесно до клиентите си и да изгради адекватно онлайн присъствие.

Първи покана за участие в Street View ще получат най-търсените в Google търговски обекти от САЩ, Нова Зеландия, Австралия и Япония. Ще бъдат включени и магазини в отделни градове като Лондон и Париж.

Бъдещите планове са инициативата да се разшири сред ресторанти, хотели, фитнес центрове, автосервизи и други подобни. На този етап няма да бъдат включвани обекти на известни марки, както и обществени места от сорта на болници.


Австралийски магазин за шоколад, един от първите участници в инициативата

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари