fbpx
0.5 C
София

Subaru Solterra е първият електрически кросоувър на бранда, разработен съвместно с Toyota

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Компаниите Toyota и Subaru представиха първата информация за съвместно разработения от тях електрически кросоувър Subaru Solterra и съобщиха какви са техните планове за излизането на този електромобил на пазара.

Най-важното в новия електромобил е, че той ще бъде глобален. Японците вече съобщиха, че Subaru Solterra ще се продава не само в родната Япония и близкия Китай, но и в САЩ, Канада и Европа. Не се съобщава конкретна дата на началото на продажбите, като мениджмънтът на двете компании обяви, че ориентировъчно това ще се случи към средата на 2022 година.

Името Solterra е образувано от съчетанието на думите „Sol“ и „Terra“, което от латински се превежда съответно като слънце и земя, като по този начин се подчертава екологичността на електромобила. Новото електрическо превозно средство се базира на съвместната платформа, която Subaru нарича e-Subaru Global Platform, а Toyota – Toyota e-TNGA. При разработването на новия електромобил специалистите на Subaru са работили върху 4х4 задвижването, стабилността и пасивната безопасност, а Toyota – върху всичко електрическо в новия автомобил.

Освен това двете компании заявиха, че Subaru Solterra ще бъде батериен електрически кросоувър от клас С и добавиха, че повече информация ще бъде съобщена по-късно. Използваната платформа допуска създаването на най-разнообразни по формат и функционалност модели, а това означава, Solterra ще бъде първият, но не и последният електромобил в рамките на тази фамилия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини