Swift представи нова система за борба с кибератаките

0
62

Междубанковата система за плащания Swift въведе услуга за контрол на сигурността на плащанията в реално време, която ще помогне на банките да разпознават измамните съобщения и да избегнат повторението на тези кибератаки, като последната атака на централната банка в Бангладеш.

Клиентите на банките ще могат да интегрират тази услуга директно в своите потоци от Swift-съобщения и да разпознават подозрителната активност.

За инсталиране на услугата не се изискват нито специален хардуер, нито софтуер. Първоначално, новата услуга ще е насочена към малките финансови институции и централните банки, които се стремят да отговарят на строгите правила за сигурност. Цената на услугата за клиенти все още не е разкрита.

Системата ще маркира несанкционираните платежни съобщения и ще изучава модела за извършване на транзакцията, след което ще разработи индивидуални профили на трафика на съобщенията на база особеностите на бизнес активността, страната и валутата, в която са извършени транзакциите.

Необходимостта от създаване на такава услуга се появи след кибератаките на централната БАНКА на Бангладеш, след което хакерите са успели да откраднат 81 милиона долара от банкова сметка на Федералната резервна банка в Ню Йорк. Жертви на подобни атаки също са станали и компании в Еквадор и Виетнам.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари