SWIFT тества нова платежна система

0
133
Обществото на световните междубанкови финансови телекомуникации съобщи за пускането на пилотен проект за глобална платежна инициатива. В теста са участвали 21 банки. Системата е предназначена за подобряване качеството на обслужване на клиентите чрез увеличаване на скоростта, прозрачността и предвидимостта на трансграничните плащания.

Тестовете на новите елементи са били до декември, а първите резултати ще станат известни през септември 2016-та година. В изследването участват финансови институции от САЩ, Канада, Великобритания, Китай, Япония и други страни.

Пълният списък на участниците е както следва: ANZ, Bank of America Merrill Lynch, Bank of China, Bank of New York Mellon, Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ, Barclays, BNP Paribas, Citi, Danske Bank, DBS, ICBC, ING Bank, Intesa Sanpaolo, JPMorgan Chase, Mizuho, Nordea, Royal Bank of Canada, SMBC, Standard Chartered, UniCredit и Wells Fargo.

В първият етап от новата програма ще се отразят международните b2b транзакции, които ще се извършват на отделна платформа, имаща глобален обхват и съсредоточаваща се върху директното взаимодействие между банките.

От SWIFT отбелязват, че новата система може да прави превод на средства за един работен ден, както и възможност за проследяване на плащанията и всичките им етапи от тяхното преминаване и предаване на платежната информация.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари