Symantec закупи компанията NitroDesk

0
29

Symantec приключи вчера сделката по поглъщането на компанията NitroDesk, разработваща приложения за управление на мобилни устройства. Условията и параметрите на сделката не са огласени публично. Преди това Symantec имаше партньорско споразумение с NitroDesk и предлагаше техния софтуер TouchDown, като част от собственото си програмно осигуряване App Center за корпоративна мобилна среда.


NitroDesk е съставена само от 9 души, а централният й офис се намира във Вашингтон. Symantec са убедени, че купуването на тази компания ще им позволи да предложат по-цялостен и по-завършен софтуер в областта на управление на мобилните устройства в корпоративна среда. Основен упор в продуктите на NitroDesk се прави върху мениджмънта на Android-устройства, а версията за iOS е със по-скромни възможности.

Приложението NitroDesk Touchdown за Android позволява по-пълно разделяне на работното време. Това е важно за предприятия, които позволяват на своите служители да използват служебните смартфони за лични цели в извън работно време.

Системата TouchDown позволява на корпоративните администратори да създават политики за безопасност, например за централизирано обновяване на антивирусните бази, блокиране на достъпа към определени ресурси и други.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари